Interview met Pirmin Zurbriggen – InTheSnow

10 minuten met: Pirmin Zurbriggen

Pirmin Zurbriggen is een van de meest succesvolle skiracers in de geschiedenis, met vier algemene wereldbekeroverwinningen, Olympisch Downhill-goud en negen WK-medailles. Vandaag is hij een ambassadeur voor “Snelle opening” – de hoogste en eerste grensoverschrijdende downhill-races op de wereldbekerkalender, die plaatsvinden op 29/30 oktober en 5/6 november, van Zermatt naar Cervinia. Iain Martin van theskipodcast.com haalde hem in.

ZIJN> Wat beschouwt u als uw grootste prestaties in de racerij?

PZ> Als je een carrière hebt zoals ik, zijn er zoveel momenten die belangrijk voor je zijn, maar het winnen van de wereldbeker overall is het grootste en beste. Het is iets onvergetelijks.

ZIJN> Hoe is het racen sinds jouw tijd veranderd?

PZ> Het verandert de hele tijd. Meest recentelijk hebben ze meer bochten gemaakt omdat de snelheden hoger worden. Het is nu niet zo hobbelig, maar de snelheid is ongelooflijk hoog. Het andere deel is dat je, toen we meededen, een privéleven kon hebben, maar tegenwoordig met sociale media moet je jezelf de hele tijd portretteren.

ZIJN> De Speed ​​Opening-baan is ontworpen door een andere Zwitserse Olympische Downhill gouden medaillewinnaar, Didier Défago. Wat denk je er van?

PZ> Het kan een heel interessante afdaling worden. Didier Défago heeft fantastisch werk geleverd. Het belangrijkste is hoe ze de koers gaan bepalen. Het is een lange, brede helling, maar je kunt er verschillende dingen mee doen. Ik denk dat het spectaculair gaat worden.

ZIJN> Denk je dat een parcours van 4 km natuurlijk zwaar zal zijn, vooral als je op zo’n grote hoogte begint?

PZ> We hadden in onze tijd langere afdalingen. Tegenwoordig zijn races korter, maar hebben ze meer vermogen nodig. Het wordt dus interessant om te zien wat de huidige atleten ervan vinden. Het is goed dat we dit eerste jaar niet vanaf de top beginnen om de atleten de kans te geven om op deze grote hoogte te racen.

ZIJN> Hoe denk je over de toekomst van racen in de context van klimaatverandering?

PZ> De laatste jaren valt er minder sneeuw, maar wat er in de toekomst gaat gebeuren weten we niet. Competities moeten zich mogelijk aanpassen en zoeken naar oplossingen zodat we kunnen blijven racen.

ZIJN> Welk advies zou je jonge skiërs willen geven die van racen een carrière willen maken?

PZ> Het is belangrijk om te onthouden dat sneeuwsporten gevaarlijk kunnen zijn en dat u gemakkelijk blessures kunt oplopen. Mijn eerste tip voor iedereen die aan racen denkt, is om te proberen iets naast je sport te leren. Daarnaast is het belangrijk om jezelf ervan te laten genieten. Racen is iets ongelooflijks, van het gevoel van de sneeuw tot proberen de snelste te zijn en jezelf tot het uiterste drijven: het is gewoon een superervaring. Doe het! speedopening. com

NIEUW – InTheSnow-podcast

We hebben een regelmatige podcast genaamd The White Out, waar we de nieuwste uitrusting bekijken, praten over de nieuwste sneeuwvoorspelling en updates over waar je nu het beste kunt skiën, evenals interviews met absolute skilegendes EN we zetten elke week een resort in de schijnwerpers en nog veel meer . Je kunt onze reguliere podcast hier bekijken Appel | Spotify | Podcasts of zoek The White Out op de door u gekozen podcast-directory.

Add a Comment

Your email address will not be published.