Waar skiën in december?

In december gaan de meeste skigebieden ter wereld open, verspreid over het noordelijk halfrond.

Aan het begin van de maand op 1 decemberst er zijn meestal maar een paar honderd skigebieden open in minder dan een dozijn landen, tegen het einde zijn het er meestal meer dan 5.000 in ongeveer 75 landen in Azië, Europa, Noord-Amerika en Noord-Afrika.

Meestal zijn er maar enkele tientallen skigebieden, meestal in de Alpen en Scandinavië en misschien een paar in de Dolomieten en Pyreneeën, die open zijn als december begint.

Maar als de sneeuwcondities gemiddeld of beter zijn, zal dat aantal oplopen tot honderden in het eerste weekend en duizenden in het tweede of derde weekend, waarbij bijna alle resorts ernaar streven om tijdens de kerstweek open te zijn.

Dus waar is het goed om te skiën in de eerste helft van december?

Europa

In Europa is het meestal het beste om hoog te mikken en te zoeken naar skigebieden met veel terrein met liften boven de 1.800 meter. Oostenrijkse vakantieoorden zoals Solden, Obergurgl en Ischgl zullen het waarschijnlijk uitvechten om te zien wie zo vroeg in het seizoen het meeste open terrein kan bieden, met een doel van ongeveer 100 km, zelfs als er nog niet veel natuurlijke sneeuwval is gevallen (bedankt tot sneeuwkanonnen).

Andere concurrenten kunnen Tignes en Val d’Isere en Zermatt – Cervinia zijn, maar er zijn ook tientallen anderen.

Natuurlijk hangt alles af van koud weer voor het maken van sneeuw en idealiter goede natuurlijke sneeuwval in het begin van het seizoen, hoewel als het koud genoeg is om sneeuw te maken door machines, sommige resorts desnoods zonder natuurlijke sneeuw zullen openen.

Skigebieden in de Pyreneeën gaan soms open in november als het een goed sneeuwjaar is, maar anders is er een massale opening, tenzij de sneeuwcondities erg slecht zijn, aangezien het een belangrijke week is voor feestdagen in Spanje met twee in de eerste volle week van de maand, dus veel Spanjaarden trekken naar de bergen als de mogelijkheid er is.

Waar skiën in december?

In de Dolomieten zullen de eerste resorts waarschijnlijk eind november zijn geopend en vanaf begin december zullen er nog veel meer opengaan.

In Scandinavië wordt het kouder en donkerder, dus resorts gaan massaal open met verlichte hellingen.

Verschillende Schotse centra gaan vroeg open zodra er ook daar goede sneeuw valt, of gebruiken hun all-weather sneeuwkanonnen om sommige terreinen dichter bij Kerstmis te openen, zo niet – u moet daar sneeuwrapporten en webcams controleren.

Oost-Europese centra gaan geleidelijker open tijdens de eerste drie weken van de maand, de meeste echter dichter bij Kerstmis. Maar Jasna in Slowakije is een van de winkels die meestal vroeg in de maand opengaat. Bulgaars centreert de meeste jaren meer rond het midden van de maand.

Canada en de VS

Waar skiën in december?

Overal in Noord-Amerika is het een vergelijkbare haast om, als de omstandigheden het toelaten, open te gaan voor een grote feestdag. Hier is het echter Thanksgiving eind november, wat betekent dat er aan het begin van de maand al minstens honderd en soms honderden skigebieden open zijn.

Hoeveel er in het westen van het continent open is, hangt af van veel natuurlijke sneeuwval, die in sommige jaren in november overvloedig kan zijn, in andere niet zo grote, wanneer sneeuwkanonnen een grotere rol gaan spelen.

Maar in sommige skigebieden rond Banff en Jasper in Canada zijn ze bijvoorbeeld al een maand open, tenzij het een ongewoon slecht jaar is.

Aan de oostkust is er meer afhankelijk van koud weer voor vroege openingen, omdat dit de wereldhoofdstad is voor sneeuwkanonnen. Opnieuw zullen honderden gebieden al zijn geopend voor dankzegging als ze kunnen.

Al met al is begin december een cruciaal en spannend moment in het skijaar wanneer we een idee krijgen van hoe het seizoen gaat beginnen. Zal onze hoop op een poederparadijs deze winter uitkomen als het warm en droog zal zijn?

Leegste hellingen naar drukste hellingen

Waar skiën in december?

The Santa Claus World Championships Ride Again Credit Andy Mettler en Swiss Image 1

Kerst- en nieuwjaarsweken zijn cruciaal voor de bedrijfsmodellen van skivakantiebedrijven, wanneer ze centra nodig hebben om het geld te verdienen dat hen door stillere winterweken heen zal helpen wanneer velen verliezen maken, dus duimen dat het tegen die tijd goed is.

Dat feit roept ook het punt op dat als het een goede november is voor koud weer en vroege sneeuwval, iedereen die voor Kerstmis naar de piste gaat, een echte traktatie kan krijgen om hun seizoen briljant te beginnen.

In wezen geven resorts meestal korting op liftkaartjes en andere kosten om mensen aan te moedigen om in deze tijd van het jaar, wanneer er meestal een beperkt terrein open is, een bezoek te brengen. Maar daarnaast heb je waarschijnlijk de pistes voor jezelf en de nieuwste huuruitrusting en nieuwe sneeuw. Geen wachtrijen voor liften, in bergrestaurants of problemen om een ​​tafel te bemachtigen in een restaurant in het resort. Wat is een betere manier om het jaar af te sluiten?

We hebben regelmatig een Podcast genaamd The White Out, waar we de nieuwste uitrusting bekijken, praten over de laatste sneeuwvoorspelling en updates over waar je nu het beste kunt skiën, evenals interviews met absolute skilegendes EN we zetten elke week een resort in de schijnwerpers en nog veel meer . Je kunt onze reguliere podcast hier bekijken Appel | Spotify | Podcasts of zoek The White Out op de door u gekozen podcast-directory.

Add a Comment

Your email address will not be published.